Vård & råd: insikter, nyheter och tips från Min Doktor

Vaccinera dig redan nu mot TBE

Den milda vintern pekar på att det kommer bli ett rekordår för fästingarna, som är aktiva vid temperaturer ner till fem plusgrader. Därför kan det vara en god idé att redan nu vaccinera dig mot den fästingburna virussjukdomen TBE.

Kvinnohälsa hos Min Doktor – detta kan du få hjälp med

Den 8 mars är det Internationella kvinnodagen. Hos Min Doktor har kvinnohälsa varit i fokus ända sedan företagets grundare fick idén till digitala vårdmöten just för att kvinnor med urinvägsinfektioner inte skulle behöva komma till vårdcentralen för att få vård. Idag snart 7 år senare kan Min Doktor hjälpa till med allt från PMS och klimakteriebesvär till preventivmedelsförskrivning och graviditetsbesvär, dygnet runt i din telefon eller dator.

6 tips inför pollensäsongen

Det har varit en varm vinter och pollensäsongen har redan smygstartat i södra Sverige, där hassel och gråal har börjat blomma. Min Doktors läkare ger sina bästa tips på hur du kan förbereda dig inför pollensäsongen.

Nu kan du samla alla dina vaccinationer hos oss

Min Doktor lanserar ett digitalt vaccinationskort. Det innebär att du nu kan samla alla dina vaccinationer digitalt hos oss – och du slipper olika små papperskort som är lätta att slarva bort.

Så hanterar du ditt barns spruträdsla

Har ditt barn spruträdsla? Min Doktors barnsjuksköterska ger sina bästa råd på vad du som förälder kan göra om ditt barn känner oro inför exempelvis vaccinationer eller blodprov.

Nu kan du få digital vaccinationsrådgivning hos oss

Ska du ut och resa? Har du funderingar om ditt grundskydd? Eller undrar du varför vattkoppsvaccin kan vara en bra idé för dina barn. Nu kan du chatta med en av våra erfarna sjuksköterskor och få vaccinationsrådgivning oavsett var du är.

Så slipper du ögoninflammation

Tvätta händerna. Det är läkarens bästa tips för att undvika ögoninflammation. Har du drabbats är att tvätta ögonen med ljummet vatten det bästa tipset.

Det här kan du få hjälp med på våra mottagningar

På våra drop-in-mottagningar får du hjälp med viss vård, hälsokontroller och vaccinationer. Där arbetar erfarna sjuksköterskor, och läkare finns med på länk vid behov. Ett besök hos en av våra sjuksköterskor kostar 100 kronor.

Så undviker du influensan

Influensasäsongen börjar vanligtvis under hösten och är som värst i februari. Ola Gavelin, specialistläkare inom allmänmedicin, ger dig de tre viktigaste tipsen för att hålla dig frisk.

Hjälp ditt barn att få kontroll över sin astma

Hos Min Doktor kan ditt barn få digital uppföljning och behandling av sin astma. Det innebär att du och ditt barn kan följa hens astma dag för dag, och ni får individuella behandlingsrekommendationer baserat på hur ditt barn mår just för dagen.

Tidigare artiklar

ic_newsletter
Vill du ha våra utskick?

Tillåt oss att berätta för dig om vi t.ex. utökar vårt utbud samt att skicka nyhetsbrev och tips som vi tror kan vara relevanta för dig.

E-postadress
Vi lämnar inte ut din adress till någon annan.