Har du symptom eller undrar något om det nya coronaviruset? Här hittar du aktuell information om coronaviruset >

Vård & råd: insikter, nyheter och tips från Min Doktor

5 tips på hur du skyddar dig mot borrelia

Borrelia är en infektionssjukdom som sprids genom fästingar och som drabbar cirka 10 000 svenskar om året. Både vuxna och barn kan drabbas av borrelia, och du kan bli smittad flera gånger under livet. Men det finns knep att ta till för att undvika fästingbett. Min Doktors läkare ger tips på hur du kan skydda dig och vilka symptom du ska hålla utkik efter.

10 tips för att varva ner under semestern

Dags att börja planera sommarens ledighet? Coronapandemin innebär att årets semester kanske blir annorlunda än du först tänkt dig, utan utlandsresor, stora sommarfester eller besök hos släktingar. Vi ger 10 tips på hur du kan ta tillfället att använda årets ledighet till att verkligen varva ner och ge dig själv tid för vila och återhämtning.

Astma? Så får du träningen att fungera

Många personer med astma upplever att astman förvärras av ansträngning, och att det negativt påverkar möjligheten till att kunna träna. Men med rätt medicinering kan besvären lindras. Med hjälp av Min Doktor och AsthmaTuner kan du få daglig, individanpassad behandling av din astma och fortsätta träna utan besvär.

Kurser för livsstils­förändringar

Just nu undersöker Min Doktor intresset för att delta i kurser inom olika områden som rör livsstilsförändringar. Det kan till exempel handla om att gå ner i vikt, sluta röka eller att sova bättre. Kurserna hålls i grupp online och är kostnadsfria.

Läkarens tips för att lindra pollenbesvär

Röda, kliande ögon, nysattacker och rinnande näsa - känns symptomen igen? Nästan var tredje svensk lider av pollenallergi, men hur vet man egentligen när man bör söka läkarvård för sina besvär? Och hur skiljer man på en pollenreaktion och coronasymptom? Henrik Kangro, specialistläkare och medicinsk chef hos Min Doktor, har svaren och ger sina bästa tips för att lindra pollenbesvär.

Checklista: så vet du om du bör vaccinera dig mot TBE

Våren är här - liksom fästingarna som vaknade extra tidigt i år. TBE är en virussjukdom som sprids av fästingar och som kan leda till hjärninflammation och hjärnhinneinflammation. Varje år drabbas ca 350 personer av TBE i Sverige, men det finns vaccin mot sjukdomen. Kontrollera med hjälp av vår checklista och se om just du bör vaccinera dig mot TBE.

Hudläkarens knep för att undvika solskador i vårsolen

Vårsolen är äntligen här, och många av oss har längtat efter att få känna solens värme mot ansiktet. Men även de tidiga solstrålarna kan vara skadliga och ge upphov till solskador, som i sin tur kan leda till bland annat hudcancer. Loreto Ferrada, specialistläkare i dermatologi och venereologi, delar med sig av sina bästa knep för hur du kan njuta av solen men samtidigt skydda dig mot skadlig strålning.

Fysioterapeutens fem bästa tips för hemmajobbare

Många jobbar just nu hemma för att minska smittspridningen av coronaviruset covid-19, men det är inte säkert att hemmet är helt anpassat för att du ska jobba hela arbetsdagar där. Ergonomi handlar om att anpassa t ex arbetsställning efter individens behov och förutsättningar för att på så sätt förebygga ohälsa - men hur skapar man förutsättningar för en god ergonomi i hemmet? Och hur undviker man arbetsmiljörelaterade skador som nackspärr eller musarm? Min Doktors fysioterapeut Zara Jäger ger fem tips på hur du får hemarbetet att fungera.

Tre tips för att hantera ditt barns coronaoro

Coronavirusets snabba spridning skapar oro hos många, inte minst hos barn, och det kan vara svårt att som förälder veta hur du ska prata med ditt oroliga barn. Min Doktors psykolog Olof Johansson listar tre konkreta tips på hur du kan hjälpa ditt barn att känna mindre oro.

Bedömning och hjälp av fysioterapeut - så går det till

Stel rygg, spänd nacke eller ont i knät? Att ha besvär från muskler och leder är vanligt, men går ofta att göra någonting åt. Hos Min Doktor kan du få hjälp och bedömning digitalt av en fysioterapeut, enkelt och snabbt – och du slipper dessutom lämna hemmet. Min Doktors fysioterapeut Zara Jäger förklarar hur det går till.

Tidigare artiklar

ic_newsletter
Vill du ha våra utskick?

Tillåt oss att berätta för dig om vi t.ex. utökar vårt utbud samt att skicka nyhetsbrev och tips som vi tror kan vara relevanta för dig.

E-postadress
Vi lämnar inte ut din adress till någon annan.